Acasă Sfaturi Rapide Cum să faci curățenie în mai puțin de 30 de minute –...

Cum să faci curățenie în mai puțin de 30 de minute – Sfaturi de la un expert

Încă aștepți ziua aceea cu 25 de ore pentru a avea mai mult timp să faci curățenie în casă? Printre activitățile cotidiene ce țin de job, copii, gătit, cumpărături, exerciții fizice și altele de genul, nu e nicio surpriză faptul că locuința ta se transformă într-un coșmar stresant și-ți dă impresia că îți va lua o veșnicie pentru a o curăța.

Păstrează-ți weekendurile pentru relaxare! Dacă vei lucra puțin la stilul tău de organizare, vei scăpa de ore în șir petrecute la curățenie, pentru că acest proces ar trebui să fie unul simplu, plăcut și rapid.

Elke Keeley, expertă în curățenie și co-founder al companiei UrbanYou, îți pune la dispoziție unele dintre cele mai rapide tehnici de curățenie pentru a-ți elibera grămezile de ore petrecute săptămânal pentru a face curățenie.

Citește în continuare și află cum poți face curățenie în 28 de minute, având presupunerea că locuiești într-o casă sau într-un apartament de dimensiuni normale.

1. Bucătăria – 8 minute

 • Încarcă vasele murdare direct în mașina de spălat vase. Separă obiectele care nu pot fi spălate la mașina de spălat vase și scufundă-le în chiuvetă alături de apă fierbinte și detergent. Poți include aici și capacele de la arzătoarele aragazului.
 • Pune apă cu detergent într-o găleată, apoi îmbibă un burete din microfibră. Stoarce-l bine (dacă nu e stors bine, va lăsa urme), apoi de sus în jos începe să ștergi dulapurile, corpurile, blaturile și alte suprafețe ce necesită curățare. Clătește des buretele.
 • Șterge urmele rămase cu o lavetă uscată din microfibră.

Păstrează dulapurile din bucătărie curate pentru a da mereu impresia de ordine în bucătărie.

2. Baia – 5 minute

 • Înșpreiază dușul sau cada cu spray anti-mucegai și lasă-l să activeze în timp ce cureți toaleta.
 • Curăță blaturile și corpurile folosind produse de curățenie, după care șterge-le cu o lavetă uscată înainte de a pune obiectele la locul lor.
 • Spală dușul sau cada, iar în cazul în care au mai rămas pete, șterge-le cu o lavetă din microfibră.

3. Dormitor – 5 minute

 • Strânge așternuruile pe care le folosești doar în timpul somnului și trage colțurile cearceafului pentru a-l îndrepta. Apoi scutură și așază pernele.
 • Strânge hainele murdare și du-le la coșul de rufe, apoi sortează hainele curate și împăturește-le sau pune-le pe umerașe.
 • Strânge cărțile, revistele sau alte lucruri împrăștiate și pune-le la locul lor.

curățenie în dormitor

4. Dușumele – 10 minute pentru întreaga casă

 • Pentru cele mai bune rezultate în cazul dușumelelor din lemn, mai întâi aspiră rapid suprafața pentru a elimina mizeriile. Apoi folosește un dispozitiv de curățare cu aburi sau un mop cu microfibră înmuiat în apă caldă amestecată cu detergent pentru suprafețe din lemn. Stoarce bine mopul, folosește-l în mișcări dute-vino și clătește-l des.
 • În cazul în care aspiri covoarele, îndreaptă-te cu spatele către ieșirea din cameră folosind mișcări rapide pentru a  reduce timpul  și a nu aspira într-un singur loc de mai multe ori.

Acestea sunt sfaturile expertei în curățenie Elke Keeley, care este co-fondatoare a unei firme renumite de curățenie din Australia, UrbanYou. Acum depinde de tine dacă ai încredere sau nu în acestea. Totuși, merită să încerci, nu-i așa?

Trimite acest articol unui prieten!

Editors
Editorshttps://homeadvice.ro
„Editors” este o echipă dedicată de mai mulți scriitori, editori și experți care colaborează pentru a creea articole practice și foarte bine documentate pentru cititorii Home Advice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum să faci curățenie în mai puțin de 30 de minute – Sfaturi de la un expert

Încă aștepți ziua aceea cu 25 de ore pentru a avea mai mult timp să faci curățenie în casă? Printre activitățile cotidiene ce țin...

Cum să dormi mai bine – 9 Recomandări Dovedite Științific

Mă trezesc mereu obosit(ă). De ce nu pot să dorm? Cum pot dormi mai bine noaptea? Oare trebuie să iau pastile pentru somn? Ce...

Galerie Foto: 35 de piscine minunate de care te vei îndrăgosti pe loc

Cine nu-și dorește o piscină fix în curtea sa? Poate că pare un vis greu de atins, însă în vremurile prospere în care trăim...

Cum alegi corect un cuptor cu microunde? Nu arunca banii pe cel mai scump!

La mai bine de 70 de ani de la inventarea cuptorului cu microunde în scopuri militare și la aproape 50 de ani de la...

Cum alegi mașina de spălat rufe? 14 Aspecte importante de care să ții cont

Mașina de spălat rufe este cu siguranță unul dintre electrocasnicele cele mai importante atunci când luăm în considerare utilarea spațiului locativ cu acestea. Pe lângă...