Acasă Decorațiuni Mobilier Fotoliu Extensibil – 7 Sfaturi esențiale pentru a alege fotoliul potrivit

Fotoliu Extensibil – 7 Sfaturi esențiale pentru a alege fotoliul potrivit

Când vrei să-ți cumperi un fotoliu extensibil, scopul acestuia, mărimea, culoarea, design-ul și materialul din care e fabricat reprezintă cele mai importante aspecte după care ar trebui să te orientezi.

În acest articol îți prezentăm 7 fotolii extensibile care sunt prietenoase cu buzunarul tău și îți vom da 7 sfaturi cheie pentru a-l alege pe cel potrivit ție.

E bine de știut încă de la început că fotoliile extensibile sunt piese de mobilier care îndeplinesc două funcții principale. Aceea de pat și aceea de fotoliu. Din acest motiv, design-ul acestor tipuri de fotolii va fi aproape în toate cazurile unul destul de comun.

În schimb, fotoliile fixe dispun de mai mult spațiu de de exprimare, nefiind limitate la proprietatea de a se extinde. De aceea, acestea pot fi mai confortabile și mai atrăgătoare ca și design.

Dacă-ți dorești ceva mai extravagant, cum ar fi acest fotoliu sau acesta de exemplu, ar trebui să te orientezi către un fotoliu fix.

Însă dacă-ți dorești ca fotoliul tău să se extindă, atunci va trebui să te mulțumești cu un design obișnuit. Totuși, și aceste tipuri de fotolii pot fi destul de confortabile și, mai important, sunt foarte practice într-o casă de dimensiuni restrânse.

fotoliu extensibil în casă

7 sfaturi esențiale pentru a alege un fotoliu extensibil potrivit pentru tine

Citește aceste sfaturi înainte de a cumpăra un fotoliu extensibil pentru a face cea mai bună achiziție, conform necesităților tale.

1. Scopul fotoliului extensibil

Un fotoliu extensibil se va regăsi cel mai adesea într-o casă de dimensiuni mici, cum ar fi o garsonieră sau un apartament mic.

Acest lucru se întâmplă din motive evidente. O astfel de piesă de mobilier poate îndeplini mai multe funcții. Pe lângă faptul că poate fi un fotoliu confortabil, acesta poate deveni și pat pentru o singură persoană. Astfel, poți găzdui cel puțin un musafir peste noapte la tine acasă.

De menționat este faptul că majoritatea fotoliilor extensibile nu sunt construite în așa fel încât să fie folosite pe post de pat într-o măsură zilnică, ci doar ocazional. 

Dacă acest aspect este important pentru tine, urmărește să cumperi un fotoliu mai durabil, care, evident, te va costa ceva mai mult.

2. Ia în considerare locul în care vei amplasa fotoliul extensibil

Sunt multe locuri din locuință unde poți plasa un fotoliu extensibil, însă în majoritatea cazurilor, acesta își va regăsi poziția în living.

Un fotoliu mai poate fi plasat în dormitor sau chiar pe hol. În cazul în care-l vei plasa pe hol, un fotoliu extensibil va avea rol mai mult de design și nu va fi folosit foarte des. De fapt, nici nu e nevoie să fie extensibil.

Dacă ai o garsonieră sau un apartament mic, atunci fotoliul pe care-l vei alege va trebui să fie destul de trainic pentru a rezista utilizărilor frecvente.

Dacă ai o casă mare, atunci cel mai bine ar fi să te orientezi către fotoliile fixe care vin cu un plus de aspect, confort și stil. Totuși, dacă-ți dorești un fotoliu extensibil în casa ta, acesta probabil că nu va fi folosit foarte des pe post de pat. Așadar, confortul și design-ul sunt aspectele care contează pentru tine.

3. Fotoliul extensibil să se potrivească în decor

Scopul unui fotoliu extensibil nu este acela de a aglomera camera ci de a o face mai primitoare. 

Ia în considerarea mărimea sa. Un fotoliu mai micuț se va potrivi de minune într-o cameră mai mică, și invers. Gândește-te la locul în care-l vei amplasa și măsoară acel spațiu înainte de a cumpăra fotoliul.

De asemenea, aspecte precum culoarea fotoliului, design-ul și materialul din care este fabricat, sunt esențiale deoarece îți vei dori ca acesta să se integreze perfect alături de celelalte piese de mobilier din cameră.

Folosește culori complementare cu cele care există deja în cameră pentru a obține un look plăcut. Aceste culori sunt opuse pe spectrul cromatic. Iată un instrument care te poate ajuta să găsești culori complementare.

4. Cine va folosi fotoliul extensibil?

Dacă vrei să-ți cumperi un fotoliu extensibil pentru copii sau ai copii în casă, este important ca acesta să fie durabil pentru a rezista provocărilor pe care copiii tăi i le vor ridica.

De asemenea, materialul din care este fabricat ar fi bine să fie ușor de curățat sau ia în considerare acoperirea fotoliului cu o pătură specială care poate fi spălată.

Dacă vrei ca fotoliul extensibil să fie locul tău de refugiu după o zi încărcată, atunci confortul este aspectul pe care vei dori să pui accentul. 

Iar dacă dorești să cumperi un fotoliu extensibil doar pentru a mobila o locuință pe care o vei închiria, atunci deign-ul atrăgător este ceea ce te interesează.

5. Cu cine locuiești?

Acest aspect este important din mai multe puncte de vedere. În primul rând, dacă ești o persoană care locuiește singură, atunci ai posibilitatea să-ți alegi un fotoliu care să-ți reprezinte stilul cât mai bine.

În acest caz, fotoliul extensibil va trebui să aibă un design plăcut ochilor tăi și să fie destul de confortabil. Așadar, ușurința cu care acesta se transformă în pat este un aspect care te interesează mai puțin.

Dacă locuiești alături de partenerul de cuplu, atunci este important să găsiți împreună un fotoliu extensibil care să vă facă fericiți pe amândoi.

De vreme ce veți dormi în patul matrimonial, din nou, aspectul practic nu te va interesa foarte mult. Ideea e să e deschidă în caz că un amic dorește să rămână peste noapte.

Iar dacă locuiești alături de mai mulți membrii ai familiei, este important ca fotoliul extensibil să fie foarte durabil, ușor de curățat și practic.

6. Ai animale de companie?

Dacă ai o pisică, atunci știi foarte bine faptul că-și ascute ghiarele de tot ce prinde prin casă. În acest caz, alege un fotoliu din piele sau dintr-un material textil cu o țesătură deasă.

Totuși, dacă vrei să optezi pentru un fotoliu extensibil din material textil, atunci ia în considerare să-i cumperi piicii tale un ansamblu de joacă ce-i oferă posibilitatea de a-și ascuți ghearele și/sau să acoperi fotoliul cu o păturică specială pentru a-l proteja.

Cu toate acestea, materialul textil poate reține mai mult păr de animale.

Ca și concluzie, dacă ai animale de companie, evită fotoliile fabricate din:

  • Materiale textile cu țesături largi
  • Piele de căprioară
  • Mătase
  • Catifea

Urmărește fotolii fabricate din:

  • Materiale textile cu țesături dese
  • Piele naturală sau ecologică

7. Accesorii și întreținerea fotoliului exextensibil

Este recomandat să folosești un spray dezodorizant și dezinfectant pentru textile dacă ai un fotoliu din material textil și vrei să-l păstrezi fresh.

De asemenea, dacă ai un fotoliu din piele, poți opta pentru un spray de curățare a acestuia.

Iar dacă dorești să-ți protejezi fotoliul de uzura prematură ai putea opta pentru o husă specială pentru fotolii.

7 fotolii extensibile recomandate de Home Advice

Am analizat fotoliile extensibile din magazinele online din România ținând cont de toate aspectele importante și am ajuns la concluzia că aceste fotolii merită investiția ta în anul 2019.

Fie că le cumperi din Ikea, Dedeman, Praktiker, Lems sau dintr-un magazin online, aceste fotolii extensibile merită investiția ta.

1. Fotoliu extensibil Perla

Fotoliu extensibil Perla

Dacă scopul tău este să mobilezi o cameră fără să plătești un preț prea mare, atunci te-ar putea interesa acest fotoliu extensibil.

Design-ul simplu se poate potrivi cu aproape orice mobilă din camera ta. Materialele din care este fabricat sunt de o calitate medie. Nu este un fotoliu menit pentru a fi folosit intensiv pe post de pat, ci doar cu anumite ocazii.

Este un fotoliu acceptabil și în recomandăm pentru prețul său redus, însă dacă-ți dorești ceva puțn mai îndrăzneț, ar trebui să te orientezi către altceva.

Află mai multe despre acest fotoliu extensibil

2. Fotoliu extensibil Kring Nova

Fotoliu extensibil Kring Nova

Acesta se numără printre cele mai ieftine fotolii extensibile de pe piață. Cu toate acestea, clienții care l-au cumpărat au fost foarte mulțumiți, având în vedere recenziile pozitive de pe eMag.

Dispune de un design simplu, care se poate asorta cu majoritatea produselor mobiliere din livingul tău.

Este un fotoliu extensibil de o calitate medie care poate deveni foarte util în momentele în care vei găzdui pe cineva peste noapte. În mod surprinzător, acest fotoliu dispune și de o ladă de depozitare!

Află mai multe despre acest fotoliu extensibil

3. Fotoliu extensibil Kring Abel

Acest fotoliu este special, iar după cum se observă și din imagine se deosebește de celelalte prin forma sa specifică. Designul extravagant alături de culoarea roșu va aduce un plus de pasiune în camera ta. 

Punctele sale forte sunt aspecte precum rotirea sau posibilitatea de a fi transformat în șezlong. Este un fotoliu comod, fabricat din materiale de înaltă calitate și dispune de o husă detașabilă.

Merită să-i arunci o privire, dacă nu chiar să-l cumperi. Poate fi regăsit și pe maro sau gri.

Află mai multe despre acest fotoliu extensibil

4. Fotoliu extensibil simplu de la Tonimob

 Fotoliu extensibil simplu de la Tonimob

Dacă îți dorești un fotoliu de o calitate puțin peste medie, însă fără să plătești un preț prea mare, atunci acest produs te-ar putea interesa.

Acest fotoliu extensibil va aduce un strop de fericire în aproape orice încăpere. Materialul din care este fabricat și confortul sunt punctele sale tari. Este foarte confortabil datorită saltelei relaxa din dotare.

Datorită dimensiunilor sale reduse, poate fi amplasat aproape oriunde și este destinat mai ales apartamentelor mici.

Află mai multe despre acest fotoliu extensibil

5. Fotoliu extensibil mov sau portocaliu de la Tonimob

Fotoliu extensibil mov sau portocaliu de la Tonimob

Dacă ești o fire puțin mai îndrăzneață și dorești să adaugi un strop de vitalitate încăperii, alege acest fotoliu extensibil mov de la Tonimob.

Este un fotoliu mic și confortabl, iar materialul din care a fost fabricat e plăcut la atingere. Ocupă puțin spațiu și poate înveseli orice cameră. Poate fi regăsit și pe culoarea portocaliu.

Află mai multe despre acest fotoliu extensibil

6. Fotoliu extensibil Ștefi

Fotoliu extensibil Ștefi

Adaugă un strop de eleganță cu acest fotoliu extensibil. Design-ul atractiv și confortul sunt punctele tari ale acestui produs.

Este un fotoliu solid, care nu ocupă foarte mult spațiu, iar majoritatea persoanelor care l-au cumpărat sunt mulțumite de el.

Află mai multe despre acest fotoliu extensibil

7. Fotoliu Kring Royal

Fotoliu Kring RoyalKring Royal nu este un fotoliu extensibil, însă merită menționat în această listă deoarece se poate înclina în 3 trepte de confort. 

După cum spune și numele, este un fotoliu regal fabricat din piele naturală care-ți va oferi tot confortul de care ai nevoie. 

În ciuda faptului că nu poate fi folosit pe post de pat, acest fotoliu îți va încărca bateriile de fiecare dată.

Cu toate acestea, nu recomandăm acest fotoliu persoanelor supraponderale.

Află mai multe despre acest fotoliu extensibil

Concluzie

Un fotoliu extensibil va fi foarte practic în casa ta, mai ales dacă locuiești într-un apartament de dimensiuni reduse. 

Prețurile din magazinele online sunt acceptabile, iar shopping-ul online vine la pachet cu livrarea la tine acasă. În plus, dacă nu ești mulțumit de produs, îl poți returna în termen de 30 de zile.

Ți-ai cumpărat deja un fotoliu extensibil? Spune-ne părerea ta despre el într-un comentariu.

Spor la alegerea fotoliului perfect pentru tine!

Editors
Editorshttps://homeadvice.ro
„Editors” este o echipă dedicată de mai mulți scriitori, editori și experți care colaborează pentru a creea articole practice și foarte bine documentate pentru cititorii Home Advice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum să faci curățenie în mai puțin de 30 de minute – Sfaturi de la un expert

Încă aștepți ziua aceea cu 25 de ore pentru a avea mai mult timp să faci curățenie în casă? Printre activitățile cotidiene ce țin...

Cum să dormi mai bine – 9 Recomandări Dovedite Științific

Mă trezesc mereu obosit(ă). De ce nu pot să dorm? Cum pot dormi mai bine noaptea? Oare trebuie să iau pastile pentru somn? Ce...

Galerie Foto: 35 de piscine minunate de care te vei îndrăgosti pe loc

Cine nu-și dorește o piscină fix în curtea sa? Poate că pare un vis greu de atins, însă în vremurile prospere în care trăim...

Cum alegi corect un cuptor cu microunde? Nu arunca banii pe cel mai scump!

La mai bine de 70 de ani de la inventarea cuptorului cu microunde în scopuri militare și la aproape 50 de ani de la...

Cum alegi mașina de spălat rufe? 14 Aspecte importante de care să ții cont

Mașina de spălat rufe este cu siguranță unul dintre electrocasnicele cele mai importante atunci când luăm în considerare utilarea spațiului locativ cu acestea. Pe lângă...